Du kender det sikkert godt, du og familien vil gerne have taget det helt rigtige familiebillede, hvor I alle ser glade ud. Det er dog meget sværere at praktisere i virkeligheden. Hvis der er børn med, så kan det være en stor opgave at få dem til at sidde ordentligt og måske endnu svære at få dem til at smile naturligt – og så på samme tid. 

Hvis du får nylig, har været på datingmarkedet og dermed har fundet en ny mand eller kvinde som du gerne vil dele dit liv med, og dermed skal have taget et nyt og anderledes familiebillede af jeres nu sammenbragte familie, så kan det blot være endnu sværere. I denne korte guide, får I gode tips og tricks til, hvordan I får taget det perfekte familie billede.

Sådan får I taget det perfekte familie billede

Afstem tøjet 

Selvom I naturligvis alle er forskellige mennesker i familien og skal have lov til at tage det tøj på, som siger noget om jer og ser naturligt ud, så kan det være en god idé at afstemme jeres valg af tøj. Det er naturligvis ikke sådan, at I alle skal have ens tøj på, men en afstemning af farver giver nogle rigtig fine billeder.

Hvis I tager tøj på, der er i mange forskellige og vilde farver, så kan det tage meget af opmærksomheden fra jer, der i virkeligheden burde være i centrum. Hold derfor gerne jeres tøj i mere neutrale eller afdæmpede farver og lad jer som personer, tage opmærksomheden i stedet for. 

Skrevet af Dating Pilot

Undgå vilde logoer og andet ”støj”

Selvom man måske har lyst til at vise sin nye og flotte bluse frem, hvor der er et stort logo midt på maven, så kan det være en fordel, hvis man tager noget mere neutralt på. Igen så skaber store logoer unødvendig opmærksomhed, og da billedet er ét som man gerne vil kigge på i flere år, så undgår man også at man irriterer sig over ”forældet” tøj.

Lidt det samme gælder, når det drejer sig om diverse hatte eller kasketter. Det skærmer for ansigtet og der skaber nogle skygger på billederne, der ikke altid er fordelagtige for den der agerer fotograf. Det skal naturligvis ikke blive et stridspunkt og hvis der f.eks. er en teenager i huset, der nægter at få taget billeder uden sin kasket, så bliver den naturligvis bare på.

Smukke og sjove billeder af de små børn

Hvis I står i den situation, at I lige har fået børn eller har lidt større børn, men stadig små børn, så er der næsten intet skønnere end at forevige dem på billeder. De fleste af os ved dog også, at det kan være ganske svært at tage billeder af børn. Hvis du bruger en professionel fotograf, så kan han eller hun naturligvis hjælpe med at billederne bliver gode. Erfaring er nemlig en rigtig god ting, især når det drejer sig om billeder af børn. 

Generelt så kan man tage forskellige typer af billeder af børn. Der findes de mere opstillede og formelle billeder og så findes der også dem, hvor de er mere uformelle. Det kan være billeder, der er taget i øjeblikke, hvor de leger eller lignende. Det kræver en del mere af fotografen, men hvis det er jer selv som forældre, der tager dem, så kan man oftest godt snige sig ind på børnene uden at de opdager det og dermed tage nogle gode billeder. 

Familiefotograf Tarm

Billeder til fest

Familie billeder er ikke nødvendigvis kun billeder, hvor I alle står sammen og poserer foran en fotograf. Det kan også være billeder af familien i forskellige situationer. Hvis I skal holde en fest af den ene eller den anden karakter, som f.eks. en barnedåb, så er det oplagt at få taget gode, naturlige og ægte billeder af familien. 

bryllupsfoto

Det giver både anledning til at huske tilbage på festen og også til at se hvem der var med som gæst. Det kan både være de lidt opstillede billeder, hvor flere familiemedlemmer stimler sammen og står foran kameraet, men det kan også være øjebliksbilleder, hvor der sker en form for interaktion.

Brug forskellige baggrunde

Billeder kan gøres mere statiske eller mere dynamiske alt efter hvilken baggrund I bruger. Hvis I leder efter det meget formelle udtryk, hvor I står op foran en hvid mur eller væg, så bliver billedet automatisk meget statisk. Omvendt kan I bruge en baggrund som naturen og dermed gøre den mere dynamisk.

Hvis I er på familietur, f.eks. til stranden eller lignende, så kan I med fordel bruge den smukke natur som baggrund. Dermed danner den ramme om billedet og det bliver et dejligt og mere uformelt billede. Det hele handler om, hvilke præferencer I har og hvilket udtryk I gerne vil skabe med billederne. 

Tag mange billeder

Det er jo så heldigt at de fleste af os bruger digitale kameraer i dag. Derfor anbefales det, at I tager en masse billeder. For der vil stort set altid være nogle der er bedre end andre. Hvis I tager mange, så er sandsynligheden for at der er nogle virkelig gode imellem det større. 

læs også: