Teknologien er kommet langt og i dag er det ikke usædvanligt at rende rundt med smartphones der kan tage billeder af høj kvalitet. Derfor kan det nogen gange virke lidt tåbeligt at give andre penge for at fotografere ens familie, bryllup eller ens smukke gravide mave.

Hvorfor er det så nødvendigt at gå til en fotograf?

Først vil jeg bede dig om at åbne dit galleri på din mobil eller din computer, og udvælge 10 billeder der ville tage sig godt ud i storformat i din stue? Med stor sandsynlighed vil det blive svært. Ikke nødvendigvis fordi du er en forfærdelig fotograf, men fordi det er svært at skabe smukke billeder. Jeg skriver skabe, for et billede er mere end bare at trykke på udløseren.

Et billede skal skabes. Der skal tænkes over mange ting: Komposition, lys, valg af udstyr, indstillinger osv. Dette er sjældent noget man tænker over, når man tager et billede med sin smartphone. Som fotograf er alle disse ting blevet tænkt igennem i hovedet, allerede inden udløseren er trykket i bund.

Derfor skal du gå til fotograf, for at få noget unikt som du vil tage frem om 10, 15 eller 20 år og stadig nyde at kigge på.